A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сокирницький ліцей Хустської міської ради

НМТ

Дата: 13.03.2024 08:53
Кількість переглядів: 8

Терміни реєстрації

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

Додатковий період реєстрації осіб для участі в додаткових сесіях НМТ триватиме з 10 до 15 травня включно. У цей період матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації.


Основні нормативні документи

Порядок проведення національного мультипредметного тесту.

Зверніть увагу! Потенційні учасники НМТ зобов’язані ознайомитися з цим Порядком, що не тільки передбачено процедурою реєстрації (учасник має знати свої права та обов’язки), а й буде корисним під час проходження тестування. Адже в ньому докладно викладено процедуру допуску учасників до ТЕЦ, особливості створення спеціальних умов для складання іспиту особам з особливими освітніми потребами, зумовленими станом здоров’я, а також подано інформацію щодо умов участі в додаткових сесіях НМТ.

Учасники реєстрації

Реєструватися для участі в НМТ мають право особи, які мають повну загальну середню освіту або завершують її здобуття в 2024 році:

• випускники поточного навчального року системи загальної середньої освіти* (наприклад випускники старшої школи закладів загальної середньої освіти, студенти закладів фахової передвищої (вищої) освіти (коледж, технікум), учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які в 2024 році здобудуть повну загальну середню освіту тощо);

• випускники минулих років* (особи, які вже здобули повну загальну середню освіту в попередні роки (у тому числі студенти закладів фахової передвищої (вищої) освіти (коледж, технікум), які здобули повну загальну середню освіту на попередніх курсах закладу освіти) та мають документ про повну загальну середню освіту.

* Зверніть увагу! На другому кроці реєстрації для участі в НМТ вступники вказують свою категорію – «випускник минулих років» або «випускник поточного року».

Випускник / випускниця минулих років – особа, яка уже має повну загальну середню освіту, тобто має відповідний документ: свідоцтво про повну загальну середню освіту або атестат. Наприклад, якщо ви наразі навчаєтеся на 3 чи 4 курсі коледжу, але вже маєте документ про освіту, то вибирайте категорію «випускник минулих років», а у відповідному полі завантажуйте саме сканкопію / фотокопію свого свідоцтва про освіту.

 

Якщо ж ви навчаєтеся в школі / гімназії / ліцеї або на 1 чи 2 курсі коледжу і лише цього року здобудете повну загальну середню освіту – вказуйте категорію «випускник поточного року» і вибирайте з переліку свій заклад освіти. Вашим документом, що підтверджує інформацію про рівень здобутої освіти, є довідка з місця навчання, у якій має бути зазначено, що ви «завершуєте здобуття повної загальної середньої освіти в 2024 році».


Загальна інформація

Реєстрація відбуватиметься дистанційно у безпаперовій формі.

Для реєстрації майбутнім учаснику / учасниці НМТ потрібно буде:

• створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти;

• унести в цьому кабінеті необхідні персональні дані;

• вказати ті предмети, з яких потрібно пройти тестування (вибрати можна буде тільки один предмет із чотирьох, оскільки українська мова, математика та історія України є обов’язковими. Предметом на вибір можна вказати українську літературу, або біологію, або географію, або іноземну мову (англійську, німецьку, французьку або іспанську), або фізику, або хімію);

• вибрати населений пункт в Україні або за кордоном, де вони перебуватимуть у дні проведення тестування (дана інформація враховується при визначенні місця проходження тестування);

• завантажити в електронній формі сканкопії або фотокопії реєстраційних документів;

• підтвердити бажання взяти участь у НМТ;

• надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти;

• сформувати Сертифікат НМТ 2024 року.

До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ). Зміни до реєстраційних даних осіб, які реєструються у додатковий період можна буде внести до 19 травня.

Усі етапи реєстрації згодом будуть докладно описані.

 

Основні документи необхідні для реєстрації

Для реєстрації майбутнім абітурієнтам будуть необхідні:

1. Паспортний документ або інший документ, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ.

2. Документ, що підтверджує отримання особою повної загальної середньої освіти.

Для випускників поточного навчального року – довідка з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2024 році.

Для випускників минулих років – документ про повну загальну середню освіту (свідоцтво про повну загальну середню освіту; атестат).

3. Документ, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (картка платника податків; паспорт громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП; довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи ‒ платника податків).

Додаткові документи необхідні для реєстрації

За потреби необхідно додати копії:

• свідоцтва про зміну імені, або свідоцтва про шлюб, або свідоцтва про розірвання шлюбу або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо підтвердження дошлюбного прізвища (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);

• медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900 (для осіб з особливими освітніми потребами зумовленими станом здоров’я);

• нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);

• документа, що підтверджує причину невнесення інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків;

• документа, що підтверджує причину, яка унеможливлює участь в основних сесіях НМТ (для осіб, які не можуть пройти НМТ під час основної сесії).


Вимоги до завантаження копій документів

Технічні вимоги до завантаження копій документів:

1) кожна копія документа повинна бути сканованою або сфотографованою копією його оригіналу у вигляді окремого файла у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб;

2) зображення повинно бути чітким та повнорозмірним (без обрізань сторін документа);

3) текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.


Підтвердження реєстрації

Підтвердженням факту реєстрації для участі в НМТ є Сертифікат. Його вступник матиме змогу сформувати у своєму персональному кабінеті в разі підтвердження регіональним центром реєстрації вступника для участі в НМТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень